Auto

Burgerlijke aansprakelijkheid motorvoertuigen

Een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid is in België wettelijk verplicht zodra u met een gemotoriseerd voertuig de openbare weg op wilt. Deze verzekering is dus sowieso onmisbaar voor uw wagen. Zij dekt de materiële en lichamelijke schade die u bij een ongeval aan derden zou veroorzaken. En maar goed ook, want denk maar eens aan de gevolgen indien u daar zelf voor zou instaan.

Waarom bij Laevers Verzekeringen uw autoverzekering afsluiten? Heel eenvoudig. Omdat wij de gepaste verzekeringsmaatschappij zoeken met een polis die aansluit bij uw behoeften aan de voordeligste premie. Zonder uiteraard de polisvoorwaarden volgens het gebruik van uw voertuig (privé, beroep, weinig of veel kilometers, enz..), en de service bij schade uit het oog te verliezen.

Tenslotte maken wij er werk van om u maximaal bij te staan in geval van schade. Wij starten voor u een dossier op bij de betrokken maatschappij en zorgen voor een proffesionele opvolging van de expertise.

De combinatie van polissen (bijvoorbeeld auto en motorhome, of auto en motorfiets) of bij dekking van het volledige gezien (ouders en kinderen), bieden wij u gunstvoorwaarden aan. Voor meer inlichtingen bent u steeds welkom in één van onze kantoren.

Bestuurdersverzekering

Als u als bestuurder in fout bent, beschermt uw BA-verzekering wel de inzittenden maar niet uzelf. U draait dus zelf op voor alle eigen medische kosten, inkomensverlies, …

Een bestuurdersverzekering vult uw BA-autoverzekering aan, want deze verzekering dekt wel alle derden (inzittenden inbegrepen) maar niet uzelf als bestuurder..!  Er zijn diverse formules op de markt. Als onafhankelijk makelaar kunnen wij u dan ook helpen om de juiste keuze te maken.

Omnium

De omniumverzekering vergoedt de schade aan uw eigen voertuig bij een ongeval. U hebt de keuze tussen een beperkte omnium (mini-omnium) of een volledige omnium (volledige omnium).

Mini-omnium

De mini-omnium dekt:

  • Brand: met inbegrip van ontploffing, steekvlammen, kortsluitingen en bliksem, ongeacht waar en op welke manier die zich ook voordoen.
  • Glasbreuk: bij sommige polissen kunnen wij u zelfs het systeem van derde betaler voorstellen. In geval van herstelling of vervanging van uw voorruit, zijruiten of achterruit hoeft u het geld niet voor te schieten.
  • Natuurkrachten (waaronder vallende stenen, hagel, overstroming …) en botsing met dieren
  • Diefstal: met inbegrip van home- en carjacking, en diefstal van sleutels. Zijn ook inbegrepen: kosten voor de vervanging van de sloten en programmering van gecodeerde sleutels en dergelijke. En de kosten door schade bij poging tot diefstal.

Volledige omnium

De volledige omnium vult de dekkingen van de mini-omnium aan met een verzekering van alle stoffelijke schade, conform de voorwaarden van de gekozen maatschappij.

Vraag hier uw offerte aan!