Zin of onzin van een Familiale Verzekering.

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen : al is de familiale verzekering niet verplicht, eigenlijk moet je als goeie huisvader altijd een dergelijke polis afsluiten.

Want veel mensen denken dat een familiale verzekering enkel nuttig is voor gezinnen met kinderen. Nochtans zijn er nog heel wat gevallen waarbij ook volwassenen een verhoogd risico lopen om ongevallen te veroorzaken. Denken we maar aan het fietstoerisme dat boomt : of je er nu met de racefiets op uit trekt of met je stadfiets rondritjes maakt, een ongeval is snel gebeurd. Je fiets valt om tegen een wagen, je rijdt een voetganger aan. Zonder goeie polis Burgerlijke Aansprakelijkheid Privéleven kan een dergelijk banaal ongeval je zuur opbreken.

Of omgekeerd : misschien heb je wel een huisdier ? Het zal je maar overkomen dat je hond of kat de straat oploopt en één van die vele fietser ten val brengt. Enkele weken hospitalisatie kosten dan stukken van mensen. Weet dat je met een Familiale Verzekering ook gedekt bent voor dergelijke ongevallen.

Afhankelijk van je persoonlijke situatie heb je vaak al een polis voor enkele tientallen euros tot ongeveer 100 euro per jaar. Een kleine prijs dus voor een grote zekerheid.