Stijging in het aantal inbraken door korter wordende dagen.

Met de steeds korter wordende dagen neemt overal in het land het aantal inbraken fors toe. U kunt zich daartegen beschermen door o.a. uw huis goed te beveiligen. Als uw huis toch wordt bezocht door inbrekers is het handig als u een goede diefstalverzekering heeft afgesloten. Ondanks dat gestolen voorwerpen vaak een emotionele waarde hebben die niet te verzekeren is, kan een inbraakverzekering de pijn enigszins verzachten door vergoeding van (een gedeelte) van de waarde van uw verloren voorwerpen en eventuele braakschade.

Inbraakverzekering als aanvulling op uw brandverzekering

Er zijn diverse goede verzekeringen die de woningbezitter, huurder en verhuurder kunnen beschermen tegen de gevolgen van inbraak. Deze verzekering wordt altijd afgesloten als aanvulling op een brandverzekering. Een brandverzekering is niet wettelijk verplicht maar zeker wel noodzakelijk! De brandverzekering hanteert namelijk altijd de volgende basisdekkingen van schade door:

  • Brand, explosie of een implosie, rook en roet
  • Inslag door bliksem
  • Een dier of door een auto na een botsing met een dier
  • Een luchtvaartuig
  • Aanslagen en arbeidsconflicten (ook terrorisme)
  • Storm en hagel, sneeuw & ijs die door druk schade veroorzaken aan uw dak
  • Natuurrampen, een omgevallen boom op het gebouw
  • Waterschade
  • Glasbreuk
  • Stookolieschade

Wat vergoedt uw inbraakverzekering?

De inbraakverzekering vergoedt de waarde van (of een gedeelte van) de gestolen goederen. Vaak wordt ook de schade vergoed die inbrekers veroorzaken bij (een poging tot) inbraak. Een aantal verzekeringen biedt de mogelijkheid om naast de verzekering ook gebruik te maken van een extra service die 24/7 beschikbaar is voor het herstellen van schade na inbraak. Zo wordt bijvoorbeeld de opengebroken deur of het ingeslagen glas per direct gerepareerd of vervangen.

Uw inbraakverzekering is ook geldig op uw vakantieadres!

Als u als extra optie een inbraakverzekering hebt afgesloten in uw brandverzekering, voorziet de verzekering deze dekkingen ook in het buitenland. De waarborg is echter niet hetzelfde bedrag als in België. Wij vertellen u graag welke voorwaarden voor uw verzekering gelden. 

Preventieve maatregelen

U kunt uw woning beveiligen met een betrouwbaar alarmsysteem en gedegen hang- en sluitwerk. Als u een avond weg gaat, is het handig als de lampen toch automatisch gaan branden op een normaal tijdstip. En verlaat u uw huis voor enige tijd, dan willen wellicht de buren de gordijnen openen en sluiten? Het is belangrijk dat uw huis er bewoond uitziet zodat het voor inbrekers niet meteen duidelijk is dat u afwezig bent. En denkt u ook aan Facebook? Met een online reisverslag zet u ook uw voordeur wijd open, terwijl u geniet op uw vakantieadres!

Advies nodig?

Wij helpen u graag bij de keuze van de juiste verzekering en adviseren u over de dekkingen van uw huidige verzekeringen. U kunt bij ons altijd een advies op maat verwachten, zodat u zeker weet dat alles goed geregeld is als het ooit onverhoopt mis gaat.

 

Uw makelaar, steeds tot uw dienst