Mijn tuinmeubelen zijn gestolen. Komt mijn verzekering tussen?

De eerste barbecues zijn al een feit en iedereen begint langzaam de tuinmeubelen terug buiten te plaatsen. Maar wat als deze gestolen worden? Kunt u dan beroep doen op uw verzekering?

 

Dit is afhankelijk van de verzekering die u heeft afgesloten en de plaatsen waar de meubelen stonden op het moment van diefstal.

 

Stonden de meubelen in een afgesloten tuinhuis, dan komt de optionele diefstalverzekering tussen. Diefstaldekking is een bijkomende optie bij de brandverzekering voor uw woning. Let wel: hier geldt wel een maximumbedrag voor het verlies. U kunt dit terugvinden in uw polisvoorwaarden. Ga dus steeds na of u beschikt over deze optie.

 

Stonden de meubelen los in de tuin, dan komt de diefstalverzekering niet tussen. Er bestaan verzekeringen op de markt die ook tuinmeubelen, barbecues, decoratie,… verzekeren die gewoon in de tuin staan want het niet voor iedereen haalbaar om elke avond alle meubels binnen te plaatsen natuurlijk.

Neem gerust contact met ons op om na te gaan wat u nu precies heeft en voor meer informatie omtrent de mogelijkheden om uw tuin goed te beschermen.

 

Uw makelaar,

Steeds tot uw dienst