Diefstal in de woning : ramen en deuren op slot is de boodschap !

In een bericht dat de Ombudsman van de Verzekeringen half augustus 2014 uitstuurde, wordt een pleidooi gevoerd om de waarborg diefstal in de brandverzekering duidelijker te maken. De meeste polissen voorzien inderdaad dat men de woning als een goed huisvader moet beheren en er daarbij voor zorgen dat personen met slechte bedoelingen het niet al te gemakkelijk krijgen. Maar wat dat betreft is er natuurlijk veel  ruimte voor discussie. De Ombudsman vraagt nu dat alle maatschappijen meer duidelijkheid scheppen en volgens Assuralia zal dat ongetwijfeld gebeuren.

Ondertussen kunt u maar beter op zeker spelen. Daarom geven we u de raad om bij het verlaten van de woning alle deuren slotvast dicht te maken. Sommige deuren zijn dicht wanneer men ze laat toevallen maar daarom nog niet slotvast. Dat laatste betekent immers dat de sleutel echt in het slot moet omgedraaid worden. Voor de ramen geldt natuurlijk dat je geen horretjes mag laten zitten en verder is het ook aangewezen om kantelramen niet in kipstand te plaatsen. Sommige polissen laten  het toe, andere dan weer niet. Om zeker geen problemen te krijgen bij een inbraak maakt u dus best alle ramen gewoon goed dicht als u weggaat.

Indien u zich dus afvraagt voor u uw woning of kantoor verlaat of u nu echt nog eens naar boven moet lopen om het raam dicht te maken of de ronde van het gebouw moet doen om alle deuren te sluiten, dan is het antwoord bevestigend. Het is een kleine moeite en het kan u veel kopzorgen besparen.

Tenslotte is er ook nog de mogelijkheid om een inbraakalarm te plaatsen. Wist u dat u in dat geval een korting kan krijgen bij de meeste verzekeringsmaatschappijen ? Kom gerust eens langs voor wat meer informatie.